Fokbeleid

Graag wil ik u kennis laten maken met mijn liefdevolle hobby “de Chihuahua”.

Mijn Chihuahua’s hebben uitsluitend alleen de officieel erkende FCI stambomen, afgegeven door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Aangesloten bij de “Nederlandse Chihuahua Club (NCC)”, de "Eerste Gezelschapshonden Club Nederland (EGCN)" en volg de fokregels op, die de clubs door de “Raad van Beheer op Kynologisch Gebied van Nederland” opgelegd wordt.

Met mijn bijna 37 jarige ervaring in het fokken en showen van honden, met zeer goede resultaten, is mijn doel om weloverwogen combinaties te maken, die een zo groot mogelijke kans hebben op lichamelijk en geestelijk gezonde pups. Typische Chihuahua's hebben volgens de Chihuahua’s standaard een goed en vriendelijk karakter. Al mijn hondjes zijn  getest op Patella Luxatie en worden DNA geregistreerd.

De stamboom.

Een stamboom is een bewijs van de afstamming van het hondje. Een stamboom geeft de ouders en voorouders tot in de 3e generatie aan. Daardoor weet je dat het een “raszuivere” hondje is. Bepaalde inteelt mag niet en wordt ook duidelijk in de stamboom.

Er is een inteeltbeperking. Dat houd in dat met de volgende combinaties niet gefokt mag worden:

  1. Ouder/kind combinatie
  2. Broer/zus combinatie
  3. Grootouder/kleinkind

De regels voor inteeltbeperking worden direct bij de dekaangifte gecontroleerd. Er worden voor deze combinaties géén stambomen afgegeven voor het verwachte nest.

 

Kies met een gezond verstand een erkende fokker en een pup uit.

Het ziet er schoon en fris uit. Puppy's zijn levendig en nieuwsgierig. Leven de puppy's in de woonkamer of worden de hondjes even uit de schuur geplukt. Het moederhondje is normaal altijd aanwezig. Bij uit wezen dekken is het vaderhondje natuurlijk niet aanwezig.

Iemand die op marktplaats adverteert, hoef niet direct slecht te zijn. Toch een bonafide fokker heeft een vaste prijs. Er kan niet geboden worden (het is een levendig wezentje en geen kast). Bedenk dat goedkoop meestal ook duurkoop is.

Ga altijd bij een fokker langs om zelf alles te zien, en laat het hondje nooit bezorgen of omdat ze “toevallig bij u in de buurt zijn”.

Een goede erkende fokker stelt het belang voor de hondjes voorop.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

08.06 | 17:58

Ik heb u zojuist een email gestuurd via uw contact bladzijde op uw site .
Ik hoop snel wat van u te horen.
Groetjes
Lisleot Maas

...
29.11 | 12:34

Zojuist heb ik u een mail gestuurd met mijn persoonlijke gegevens , ik hoop, dat ik snel antwoord mag krijgen . prachtige pagina prachtige hondjes compliment

...
24.11 | 19:23

Goedeavond
Wij zijn op zoek naar een chihuahua pup teefje
Heeft u binnekort nog een nestje?

...
18.11 | 15:37

Dankjewel voor deze fijne reactie

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE