Tea Cup

Advertenties die het hebben over Tea Cup chihuahua’s zijn fokkers die zich niet aan de fokregels houden.

De rasstandaard heeft het alleen over 2 variëteiten aan: kort- en langhaar, met een gewicht van 1,5 tot 3 kg.

Te klein fokken is een onverantwoorde manier van fokken, voor zowel de ouderhonden als voor de pups. Deze z.g. “teacups” worden door de FCI en dus ook door de Raad van Beheer niet erkend als ras. Ze hebben dus nooit een stamboom. Bewust te klein gefokte Chihuahua’s hebben vaak een  veel te grote open fontanel en niet gesloten schedelnaden op meerdere plaatsen, met alle risico’s van dien. Deze bewust veel te kleine hondjes kunnen ernstige gezondheidsproblemen krijgen b.v. een waterhoofd, schildklier of leverproblemen. Het heeft dus ook invloed op de levensduur van het hondje.

Natuurlijk kan in een nestje met normale ouders ook wel eens een kleine Chihuahua voorkomen, dit kan wel een heel gezond hondje zijn.

De Chihuahua heeft genoeg weerstand, mits hij niet teveel vertroeteld wordt. Bedenk wel, als je hem aan kleding went, dan zou het wel eens zijn dat hij niet meer zonder kan.

 

De fontanel.

De fontanel is de ruimte tussen de delen van de schedel boven op het hoofdje. Veelal is de fontanel nog open met de geboorte. Deze hoort in ongeveer 20 maanden dicht te groeien, echter dat gebeurt niet altijd. Het nadeel van een niet volledig gesloten fontanel is dat de hersens, die vlak onder de schedel liggen, minder goed wordt beschermd, vooral bij een grote open fontanel. In zo’n geval zou een ongelukkige val het hondje fataal worden.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

08.06 | 17:58

Ik heb u zojuist een email gestuurd via uw contact bladzijde op uw site .
Ik hoop snel wat van u te horen.
Groetjes
Lisleot Maas

...
29.11 | 12:34

Zojuist heb ik u een mail gestuurd met mijn persoonlijke gegevens , ik hoop, dat ik snel antwoord mag krijgen . prachtige pagina prachtige hondjes compliment

...
24.11 | 19:23

Goedeavond
Wij zijn op zoek naar een chihuahua pup teefje
Heeft u binnekort nog een nestje?

...
18.11 | 15:37

Dankjewel voor deze fijne reactie

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE